DIY | Spisebord

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with s2 preset

Hei og god fredag ☁️

Dette innlegget har jeg tenkt på en stund, og nå har jeg fått så mange spørsmål om spisebordet så her kommer oppskriften ✨

Jeg ønsket meg et stort spisebord, men alle bordene jeg falt for som var store nok var veldig dyre. Så da laget jeg meg et bord selv av en treplate og bena fra Hay som de fleste kjenner til.

Jeg bestilte platen på mål fra en trevare-leverandør. Bordet er 240 cm langt x 100 cm bredt. Bordplaten er av furu og er 6 cm tykk, jeg synes det er veldig fint med den tykkelsen – men bordet er veldig tungt, så om jeg hadde valgt på nytt tror jeg 4-5 cm hadde vært ideelt.

Bena fra Hay Design er veldig enkle å bruke, jeg har skrudd de på 50 cm fra bord-endene. Jeg har egentlig en plan om å bytte de ut, både fordi jeg vil ha litt forandring og fordi jeg kunne tenke meg litt mer robuste ben til så tykk bordplate + at jeg vil lage de selv – gøy med litt prosjekter;)

img_0529

Slik har jeg gjort det ☁️

#1 Vask platen med trevask, puss så lett over slik at du får fjernet de fiber som reiser seg. Om platen har veldig skarpe kanter er det og lurt å pusse litt på alle kanter.

#2 Jeg har lutet det, det er ikke helt nødvendig for å få den hvitmatte looken, men jeg liker veldig godt finishen. Følg instruksjonene på flasken. Lut gir en veldig fin finish, men gir ingen beskyttelse i seg selv.

#3 Avslutt med gulvolje hvit x 2 lag, bruk en pensel for å fordele oljen – tørk så over med en tørr fille. En gulvolje er veldig slitesterk og passer fint på et spisebord.

#4 Skru bena på, ca 50 cm fra bordenden passet fint her. Men planlegg ift stolene dine.

img_0507

OLYMPUS DIGITAL CAMERA          Processed with VSCO with s2 preset

6 kommentarer om “DIY | Spisebord

    1. Hei Ingvild 🙂 Det er litt vanskelig å svare på, men skal prøve… Jeg tror selve bordplaten kostet rundt 3-4000,- Og bena fra Hay koster ca 1600,- Håper det hjalp 🙂 Klem Marte

      Liker

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..